Deze maand

Sacramentsdag — Maria ten Hemel opneming

Zondag 23 juni trok weer de Jaarlijkse sacramentsprocessie door ons dorp. Onder begeleiding van Schutterij en Fanfare droeg kapelaan Peters het Allerheiligste door Broeksittard. Onderweg werd drie maal gestopt bij een rustaltaar, waar gebeden werd voor het
dorp/parochie en de inwoners/parochianen.
Als laatste rustaltaar hielden we halt bij de Mariakapel bij de ingang van ons dorp. Daar is de laatste weken Rolf Salverda druk bezig geweest de kapel zo mooi mogelijk te maken

En op Sacramentsdag wordt de kapel prachtig versierd met bloemen Dank je wel Rolf en Lies.

100 jaar oud, jong van hart.
We konden het al in ons wijkblad “De Hanewijzer” lezen en ook in het wijkblad voor Sittard-Oost “DOORKIJK” stond een artikel, maar wij willen ook via onze kerkklok onze 100 jarige graag feliciteren.
Mevrouw Jeanny Tummers-Roberts viert dinsdag 30 juli haar 100ste verjaardag. Mw. Tummers, zeker geen onbekende in Broeksittard, is heel haar leven betrokken geweest bij het wel en wee van ons dorp en ook steeds een actief parochiaan.

Op bovenstaande foto uit 1970 (b.g.v. 10-jarig jubileum zieken-dienst) staat Jeanny naast pastoor Kuypers

En als we dan toch aan het feliciteren zijn willen we ook Mw. Tilla Gora-Wilms feliciteren die op dezelfde dag, 30 juli aanstaande, haar 90ste verjaardag hoopt te vieren.

Donderdag 15 augustus, 10.00 uur Hoogfeest: MARIA-TEN-HEMEL-OPNEMING

Eucharistieviering waaronder de zegening van de “kroedwösj” zal plaatsvinden.

 

De Kroedwösj

 

De kroedwösj wordt tijdens de H. Mis gezegend.

Een kroedwösj bevat minimaal 7 verschillende plantensoorten, waaronder 3 kruiden, 2 graansoorten en het blad van de walnoot-boom. Maar als dat niet meer te vinden is in het veld mogen het ook andere bloemen zijn.