Deze maand

MISSIO Collecte
De opbrengst van de collecte voor het project van Missio (de pauselijke missiewerken) in het Noordoosten van India heeft de mooie som van € 50,- opgebracht. Onze hartelijke dank daarvoor.
 
17  November luistert fanfare St. Caecilia de H. Mis op.
Als de fanfare haar jaarlijkse sint Caeciia feest viert luistert zij traditie- getrouw op die zondag de eucharistieviering in de kerk op.
De feestdag van sint Caecilia is op 22 november, dit jaar een door de weekse dag. Het feest wordt in het weekeind ervoor gevierd.
Niet alleen onze fanfare viert dan feest. In ons Limburgs land dragen vele muziekgezelschappen de naam Caecilia. Harmonieën, fanfares maar ook zangkoren eren de patrones van de muziek door haar naam te dragen.
In onze kerk treffen we 2 keer sint Caecilia aan.
Het beeld achter in de kerk vóór het zangers oksaal en een gebrandschilderd raam zoals hiernaast afgebeeld 
 
 

 

Het koor VAALS VOCAAL helpt stichting mama Alice in Peru

 
 
Zondag 24 november zal de eucharistieviering van 10.00 uur
opgeluisterd worden door het koor Vaals Vocaal.
Dit koor werd eind 2016 opgericht en oefent zich in liederen voor de eucharistie maar ook volksliederen staan op het programma.
Na een optreden op een sponsoravond voor de stichting Mama Alice in Maastricht werd besloten om alle inkomsten uit hun optredens tedoneren aan deze stichting.
De Stg. Mama Alice werd in 2005 opgericht door de Noorbeekse Frederique Kallen en zet zich in voor de kansarme kinderen in de Stad Ayacucho in het Zuid Amerikaanse land Peru.Samen met haar Peruaanse team biedt zij honderden kinderen jaarlijks gratis naschoolse begeleiding en diverse vakopleidingen. 
Na afloop van de H. mis kunt u een vrijwillige bijdrage geven die dan bestemd is voor Stg. Mama Alice.
 
OVERLEDEN
Zaterdag 26 oktober overleed Elisabeth Eijkenboom-Schaefer, Lienaertsstraat 159 te Geleen. Elisabeth werd 83 jaar.
Haar uitvaart vond plaats op dinsdag 29 oktober vanuit onze kerk.
Moge zij rusten in de vrede van de Heer.
 
 
Deze Maanden
De maanden september en oktober waren gunstige maanden voor
Broeksittard
Een mooie alternatieve kermis, een keizerpaar voor de schutterij en de fanfare won een mooie prijs bij een spel op de TV en Almania, sorry, Sporting Sittard ’13 is dit seizoen nog ongeslagen
Maar als parochie hadden we ook iets bijzonders te vieren.
Na afloop van de H. Mis op kermiszondag kwam deken van Rens naar voren om ons mede te delen dat het zijne heiligheid paus Franciscus had behaagd om Elly Schrooten-Schmeitz de onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifici toe te kennen. U als parochiaan hoef ik haar verdiensten niet op te sommen. We weten allemaal hoeveel werk zij verzet voor parochie en kerk van Broeksittard.
Een dik verdiende onderscheiding. Proficiat
 

De blij verraste Elly met haar kinderen John en Belinda

De pauselijke orde